1. Feliile de peşte se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se usucă apoi cu un şervet curat, se pun într-un castron şi se stropesc cu un sos marinat făcut din oţet, ulei, ceapa tăiată solzişori, usturoiul pisat cu un praf de sare, piper şi oregano. Se acoperă şi se lasă la rece 10 minute.
2. Între timp, untul se freacă spumă şi se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde fin tocat. Se ia apoi câte un vârf de linguriţă de unt, se împachetează în folie alimentară, formând mici sfere, care se pun la rece, să se întărească.
3. Peştele marinat se prăjeşte într-o tigaie încinsă din teflon, la foc potrivit. Se lasă câte 7-8 minute pe fiecare parte, până se pătrunde.
4. Se serveşte imediat cu unt condimentat, lămâie, garnitură de legume şi salate proaspete.