Peşte cu usturoi şi lămâie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600-700 g peşte
  • 2 lămâi
  • sare
  • piper
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • piper boabe
  • 50 g unt
  • mărar şi pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine. Se spală cu apă rece şi se usucă. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se condimentează cu sare, piper şi usturoi pisat. Se pune într-un vas, apoi se toarnă uleiul şi se adaugă sare şi boabe de piper. Se acoperă vasul şi se lasă la marinat până a doua zi.

2. Se încinge cuptorul. Se scurg peştii de sosul marinat şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Se dau la cuptor 30-40 minute, la foc potrivit.

3. Se presară mărar şi pătrunjel verde şi se serveşte cu lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi