1. Se curăţă peştele de solzi şi se spală în câteva ape, se taie coada şi capul (pe care le puteţi folosi la borş) şi apoi se taie bucăţi potrivite.
2. Separat, se spală şi se taie rondele subţiri, ceapa şi ardeiul, şi se aşază într-o tavă pe toată suprafaţa. Se spală cimbrul, se toacă mărunt şi apoi se aşază bucăţile de crap.
3. Se toarnă uleiul, o cană de apă şi vinul şi se condimentează cu sare şi piper. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu mărarul şi roşiile şi se întind pe bucăţile de peşte.
4. Se bagă la cuptor la foc potrivit şi din când în când se stropeşte cu sosul rezultat, iar dacă mai este nevoie se mai adaugă puţină apă. Când este gata, se poate servi cu garnitură de cartofi natur şi un pahar de vin alb, alături.