Peşte la cuptor cu lămâie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 peşte de aproximativ 1 kg
  • 3-4 lămâi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 5-6 boabe piper
  • 1-2 boabe enibahar
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Peştele se curăţă, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare, piper şi boia de ardei şi se stropeşte cu zeama de la o lămâie. Se păstrează la rece 10-15 minute.

2. Se încălzeşte cuptorul. Se pune peştele condimentat într-o folie de aluminiu şi se stropeşte cu ulei. Se adaugă câteva boabe de piper şi enibahar, se împătureşte folia şi se pune peştele într-o tavă. Se dă la cuptor 40-50 minute.

3. Se desface cu grijă folia să nu se rupă peştele, apoi se pune pe un platou, se presară pătrunjel verde şi se acoperă cu felii de lămâie.

4. Se serveşte cu vin alb.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare