Peşte pane

Peşte pane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g cod file
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingurita coajă de lămâie
  • 1 lingurita verdeaţă tocată mărunt (mărar, pătrunjel, cimbru)
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 2 căţei de usturoi zeama de la o lămâie
  • 2-3 linguri vin alb
  • 2 ouă
  • sare

Mod De Preparare

1. Se amestecă pesmetul cu parmezanul, coaja de lămâie, verdeaţa tocată mărunt, boiaua de ardei şi puţină sare. Zeama de lămâie se amestecă cu vinul şi usturoiul pisat.

2. Peştele se spală, se taie bucăţi şi se lasă la scurs. Fiecare bucată de peşte se cufundă în sosul de lămâie, apoi se trece prin amestecul cu pesmet, oul bătut şi din nou prin pesmet. Se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc potrivit, pe ambele părţi şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă.

3. Peştele pane se serveşte fierbinte cu lămâie şi garnituri de legume.

Evaluează