Peşte pane cu cartofi ţărăneşti

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g file de cod
  • 50 g făină
  • 2 ouă
  • 4-5 cartofi
  • ulei
  • sare
  • pătrunjel
  • salată
  • lămâie

Mod De Preparare

1. Se spală fileul de peşte sub jet de apă rece şi se taie bucăţi. Se sparg două ouă şi se bat bine cu puţină sare. Bucăţile de peşte se dau prin făină, scuturându-se apoi de sur­plus, şi se trec prin ou. Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc până ce capătă o culoare aurie, având grijă să se întoarcă de pe o parte pe alta. Se scot pe o farfurie acoperită cu un şervet din hârtie.

2. Se curăţă cartofii, se spală bine şi se taie rondele. Se pun într-o tigaie cu ulei la încins. Se lasă la prăjit până capătă o culoare aurie.

3. Cartofii prăjiţi şi paneul de peşte se pun pe un platou şi se ornează cu salată şi cu pătrunjel. Peştele se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie. Se serveşte cald.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.