Peşte prăjit cu lămâie

Peşte prăjit cu lămâie

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300-400 g peşte (2 felii groase de 1,5-2 cm)
  • 2 lămâi
  • sare
  • piper
  • condimente pentru peşte
  • 1 lingura făină
  • 2-3 linguri ulei

Mod De Preparare

1. Peştele se spală şi se usucă. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se condimentează după preferinţe. Se pune într-un castron, se acoperă şi se lasă la rece 15-20 minute.

2. Se scurg bucăţile de peşte de sosul marinat, se dau prin făină, se bat între palme pentru îndepărtarea surplusului de făină şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Focul se lasă la mijlociu, iar bucăţile de peşte se întorc pe cealaltă parte, numai după ce au prins o crustă şi se desprind uşor.

3. Peştele prăjit se serveşte ime­diat, cu lămâie şi garnitură, după preferinţe.

Evaluează
Alte rețete