1. Peştele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se stropeşte apoi cu zeamă de lămâie şi se presară cu sare şi piper, pe toate părţile şi la interior. Se pune într-un castron, se acoperă şi se lasă la rece 15-20 minute.
2. Între timp, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se presară peştii la interior cu acest amestec de verdeaţă, apoi se dau prin făină şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă câte 6-7 minute pe fiecare parte, apoi se scot, se pun într-o tavă şi se gratinează 10-15 minute, în cuptorul bine încins.
3. Se serveşte imediat cu sos de lămâie.
4. Pentru sos, se amestecă energic uleiul de măsline cu zeama de la două lămâi, cimbru şi oregano şi se condimentează după gust cu sare şi piper.