1. Se spală şi se taie pieptul de curcan în 7-8 felii potrivite, nici prea groase, dar nici prea subţiri, se condimentează cu sare şi piper, se pun într-o tavă de iena, se ung cu unt şi se stropesc cu puţină apă.
2. Cât timp pieptul de curcan se află în cuptor, se curăţă şi se spală ciupercuţele, se taie felii şi se lasă să se scurgă.
3. Separat, într-o cratiţă, se pune restul de unt să se topească, se adaugă ciupercuţele, se pune şi făina, se amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe, şi se toarnă laptele călduţ. Se pune pe foc şi se lasă să se îngroaşe, amestecându-se continuu.
4. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se toarnă peste pieptul de curcan. Se mai lasă câteva minute la cuptor şi se serveşte caldă, ornată cu fire de pătrunjel şi rondele de morcov fiert.