Piept de curcan cu struguri

 Piept de curcan cu struguri

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 5-6 linguri pesmet auriu
  • sare, piper
  • 2-3 fire de usturoi verde sau uscat
  • 500 g struguri albi de masă cu bobul mai mic
  • 50 g stafide albe
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • 1-2 ceapă roşie
  • 20 g susan
  • 50 ml ulei de măsline
  • boia iute
  • 30 ml vin alb dulce
  • 30 ml must

Mod De Preparare

1. Pieptul de curcan se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma după ce începe să fiarbă, se mai lasă să clocotească şi se încearcă cu furculiţa. Când s-a fiert, se scoate, se unge cu ulei şi se înfăşoară într-o folie, să fie fraged.

2. Separat, se pregăteşte umplutura din boabele de stru­guri care, în prealabil, au fost spălate şi scurse de apă. Se adaugă sare, piper, boia iute, rozmarin, sosul de soia, susanul, usturoiul tocat şi se zdrobesc cu mixerul sau cu un tel de bucătărie.

3. În compoziţie se adaugă pesmetul şi se omogenizează. Compoziţia trebuie să fie groasă. Se scoate pieptul de curcan şi se taie în trei. Se tapetează o tavă cu ulei şi pes­met şi se pune un rând de piept, unul de umplutură, apoi iar piept şi iar umplutură.

4. Se prepară un sos din ulei, sare, piper, vin, must, boia şi busuioc şi se toarnă pe deasupra pieptului umplut.

5. Când se serveşte, se ornează cu boabe de struguri şi frunze de busuioc, se stropeşte cu sos şi se presară pesmet pe deasupra.

Evaluează