PIEPT DE PUI, COUSCOUS ŞI SOS PESTO

PIEPT DE PUI, COUSCOUS ŞI SOS PESTO

Ingrediente

Mod De Preparare

Sursa:  www.pranzuldincaserola.ro

Aud tot mai des întrebarea: „Ce pot să fac cu un piept de pui?”. Asta după ce majoritatea ne-am plictisit de veşnicul piept de pui la grătar, uneori prea pătruns, prea uscat, prea înecăcios… Cu toate astea, pieptul de pui rămâne una dintre cheile unei diete mai echilibrate, mai uşoare.

De-aici şi nevoie de imaginaţie, de înlocuire a plictisului cu preparate gustoase şi apetisante, care să nu ne transforme masa în rutină. Mai jos, încă un exemplu de pui preparat în maximum 15 minute, cu un ingredient mai puţin folosit în bucătăriile din România.

Ingrediente. Pentru 2 porţii. Piept de pui – o bucată; granule de couscous – 200 g; supă de pasăre – o cană; unt – 20 g; sos pesto – o lingură; sucul de la un sfert de lămâie; căteva frunze de rucola.

Ce este couscous? Granule din amidon de porumb şi făină de grâu sau, în variantă foarte tradiţională, doar din grâu dur, cel folosit şi pentru producţia pastelor de foarte bună calitate. Originar de prin ţările arabe, este foarte des folosit ca garnitură pentru carne, peşte, legume cu sos etc. Este pregătit fiert sau la aburi. Eu am ales aici prima variantă.

Întâi am pus supa la încălzit. Când a dat în clocot, am pus bucata de unt şi am lăsat să se topească. Apoi am pus granulele de couscous, am amestecat şi am dat focul mic. Am lăsat până a început să se umfle.

Apoi am oprit focul şi am acoperit vasul. Din când în când, am amestecat granulele pentru a verifica dacă au absorbit tot lichidul din cratiţă. Când a fost gata, a arătat cum vedeţi mai jos. E nevoie de puţină atenţie şi de o cantitate potrivită de lichid, astfel încât granulele să nu absoarbă mai mult decât trebuie, să nu se transforme totul în terci. Granulele de couscous e bine să rămână „al dente”.

Între timp am tăiat pieptul de pui în bucăţi de o grosime potrivită şi le-am fript pe grătar, apoi le-am tăiat în fâşii potrivite pentru furculiţă.

Apoi, într-un vas destul de încăpător, am pus sosul pesto şi sucul de lămâie. Am adăugat bucăţelele de piept de pui şi toată cantitatea de couscous. Am amestecat bine, având grijă să las couscous-ul destul de aerisit, să nu se facă pastă. La final, am pus şi cele câteva frunze acrişoare de rucola. N-am avut nevoie de sare pentru că avea deja supa de pasăre.

Suficient de tentant şi de simplu? Eu aşa zic. Pieptul de pui împrumută din umezeala celorlaltor ingrediente şi devine de-a dreptul simpatic. Unde mai pui că totul e foarte rapid, nu murdăreşti multe vase şi ştii exact ce mănânci. Apropo de asta, e bine să ştiţi că, la fel ca toate celelalte alimente din cereale, couscous are un indice ridicat de carbohidraţi (73%), deci ar fi bine să-l consumaţi în cantităţi mici şi controlate dacă urmaţi o dietă care are în vedere aceşti parametri.

Pentru retete si recomandari inscrie-te  AICI

Evaluează