Piept de pui cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g piept de pui
  • boia dulce
  • 600 g ciuperci
  • cimbru verde
  • 1-2 legaturi ceapă verde
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • 50 ml ulei
  • piper boabe şi măcinat
Pentru sosul bechamel
  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite făină

Mod De Preparare

  1. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în uleiul încins cu ceapa verde tocată şi cu boiaua. Se stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
  2. Separat, se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropește cu ulei şi se bagă la cuptor.
  3. În acest timp, se pregăteşte sosul bechamel. Se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă laptele fierbinte şi se amestecă uşor până se obţine un sos de consistenţa ciulamalei.
  4. După ce s-a rumenit pieptul de pui, se toarnă sosul alb şi ciu­percile călite şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se serveşte cu cimbru şi pătrunjel verde.
Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete