Piept de pui cu piure de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui mari
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • piper negru şi verde
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 800 g cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte

Mod De Preparare

1. Se spală piepţii, se porţionează în 4 bucăţi şi se lasă la scurs. Pe o farfurie se pregăteşte sare, boia, piper şi se trece fiecare bucată prin acest amestec picant. Se unge carnea de pui cu unt sau cu uleiul de măsline şi se mai lasă la rece câteva minute.

2. Într-o tigaie se pune la încins uleiul şi fiecare bucată de piept se aşază uşor pentru a nu stropi, la prăjit.

3. Cât timp pieptul stă la rumenit, se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se spală şi se pun la fiert cu sare.

4. După ce pieptul s-a rumenit se scoate pe un platou, se lasă să se răcorească şi se adaugă peste el câteva frunze zdrobite de cimbru (de preferat cimbru uscat) şi se acoperă cu folie de aluminiu. După ce s-au fiert cartofii, se scurg şi se mixează împreună cu untul, sarea şi laptele până devin o pastă fină şi uşoară. Se serveşte pe lângă pieptul de pui pregătit cu salată de vară, salată de pătrunjel, de varză sau salată de ardei copţi.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.