Piure de țelină

piure de telina

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 1 rădăcină de țelină
  • 2 cartofi albi
  • 6 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Piureul de țelină poate fi o garnitură delicioasă sau o masă în sine gustoasă și sănătoasă. Este ușor de preparat și are o aromă deosebită.

De regulă, piureul de cartofi este o garnitură clasică, ce merge cu orice. Dar când ne plictisim de ea, putem trece oricând la piureul de țelină. Aroma picantă și fresh a țelinei face din acest preparat unul cu adevărat deosebit.

Țelina în sine este o rădăcinoasă foarte sănătoasă. Mai exact, menține sănătatea sistemului cardiovascular, ajută la scăderea colesterolului din organism când este consumată regulat și are un ușor efect laxativ, fiind un remediu bun și natural pentru constipație.

Dacă vrei să pregătești un piure de țelină delicios și aromat la tine acasă, este cum nu se poate mai simplu.

  1. Se curăță cartofii și țelina și se taie cuburi. Se pun la fiert în apă cu un praf de sare.
  2. Când s-au înmuiat, se pasează bine într-un bol încăpător.
  3. Se toarnă laptele treptat, amestecând continuu.
  4. Se adaugă și uleiul în fir subțire și se amestecă bine.
  5. Se sărează și piperează după gust și se servește ca garnitură sau ca atare.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 2 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.