Pizza Calzone

Pizza Calzone

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 400 g făină
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apă minerală sau lapte
Pentru umplutură
  • 10 felii muşchiuleţ afumat
  • 8 felii şuncă de Praga
  • 50 g caşcaval
  • 100 g mozzarella
  • cimbru uscat
  • parmezan
  • 3 lingurite ulei de măsline
  • măsline feliate
  • 1 gălbenuş

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se adaugă sarea, oul, uleiul, maiaua şi laptele sau apa minerală. Se amestecă şi se obţine o cocă uşor de modelat. Se frâmântă coca câteva minute şi, când se desprinde uşor de pe degete, se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut.
2. Ingredientele pentru umplutură se taie bucăţele potrivite şi se amestecă. Se presară cimbrul uscat şi măciant şi se stropesc cu ulei de măsline.
3. După ce a crescut aluatul, se scoate pe planşetă şi se împarte în 4 părţi egale. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul si se unge pe margini cu gălbenuş bătut.
4. Ingredientele se aşază pe jumătate din foaia de pizza şi se împachetează. Se presează cu degetele pe margini ca să nu iasă umplutura şi se aranjează în tavă. Se ung cu gălbenuş şi se preasară parmezan. Se dă la cuptor. Se servesc cu sos de roşii.

Evaluează