Pizza cu anşoa

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 225 g făină
  • 2 ouă
  • 120 g margarină sau unt
  • 1 praf sare
  • 1 lingura iaurt sau smântână
Pentru umplutură
  • 200 g anşoa
  • 150 g măsline
  • 150 g parmezan
  • 2-3 lingurite oţet balsamic
  • 1 praf piper
  • 2 cepe albe
  • cimbru uscat şi proaspăt
  • 1-2 frunze dafin

Mod De Preparare

1. Se cerne făina, se amestecă cu ouăle, untul, sarea şi iaurtul. Se frâmântă bine şi, după ce s-a legat compoziţia, se pune pe o folie de aluminiu, se înfăşoară şi se bagă la frigider pentru 30 de minute.
2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan, se pun la scurs şi apoi se lasă pe un şervet absorbant de bucătărie. Se curăţă ceapa, se spală, se taie solzişori, se freacă cu sare şi oţet balsamic şi se lasă să se macereze. Se adaugă şi 1-2 frunze de dafin pentru gust şi aromă. Se acoperă cu o folie.
3. Măslinele se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se taie rondele. Parmezanul se feliază sau se dă pe răzătoarea mare. Se pregăteşte forma de pizza cu hârtie de copt.
4. Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul, se aranjează în tavă şi apoi se pun ingredientele după cum doriţi. Se presară cimbru pe deasupra şi se bagă în cuptorul încins. După ce s-a copt blatul, se scoate şi se serveşte caldă, ornată cu cimbru proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.