Pizza cu ardei graşi şi cârnăciori

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 1 cub drojdie proaspătă de bere
  • 1 lingurita zahăr
  • 2-3 ardei graşi
  • 2 cârnăciori
  • 100 g şunculiţă ţărănească
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 50 g ciuperci
  • 150 g legume (morcov, fasole verde, mazăre)
  • 200 g caşcaval
  • 1-2 roşii
  • 50 g măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se dizolvă drojdia de bere şi zahărul în 2-3 linguri apă călduţă. Se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută, se acoperă, se pune într-un loc călduţ şi se lasă să crească, 5-10 minute.

2. Se frământă apoi cu toată făina şi 200 ml apă călduţă cu puţină sare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă jumătate de oră, la dospit.

3. Între timp, se prăjesc în ulei cârnăciorii şi şunculiţa ţărănească. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ciupercile, legumele, sare şi piper. Se călesc uşor şi se lasă deoparte.

4. Alatul dospit se întinde într-o foaie groasă de 1 cm şi se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se presară umplutura de şunculiţă şi cârnăciori, apoi se adaugă ardeii şi roşiile tăiate rondele, caşcavalul ras şi măslinele. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-35 minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor