Pizza cu caşcaval

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 200 g măsline
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 350 g făină
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 5-6 roşii
  • 100 g pastă de roşii
  • 1 ardei verde sau roşu
  • 200 g caşcaval
  • 200 g mozzarella
  • 100 g ciuperci

Mod De Preparare

1. Se pune făina într-un bol, se face un gol la mijloc în care se pun oul, drojdia, laptele călduţ, puţină sare, apa minerală şi uleiul şi se frământă bine până se obţine o cocă potrivit de moale.

2. Aluatul se acoperă cu un prosop şi se lasă lângă o sursă de căldură. Între timp se aprinde cuptorul.

3. Caşcavalul şi mozzarella se taie cubuleţe, ciupercile se curăţă, se spală bine şi se taie rondele, iar roşiile şi ardeiul la fel, şi se lasă la rece.

4. După ce a crescut aluatul, se unge forma cu ulei, se ia o bucată de aluat şi se întinde în tavă, iar marginile se presează cu degetele. Se întinde pasta de roşii pe toată suprafaţa şi apoi se pun ingredientele şi se dă la cuptor. E gata când aluatul s-a rumenit pe margini.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare