Pizza cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

Pentru aluat
  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf sare
  • 5-6 linguri lapte
  • 2-3 linguri apă
  • 3-4 ciuperci
  • suc de roşii
  • 1 gogoşar
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g măsline
  • 1 roşie
  • 100 g spanac fiert

Mod De Preparare

1. Se pune într-un bol făina, se face o gaură la mijloc şi se adaugă următoarele ingrediente: drojdia topită în laptele călduţ, sarea, oul, uleiul şi apa. Se amestecă cu făina până se formează aluatul. Se pune lângă o sursă de căldură, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească aproximativ 20 de minute.

2. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 º C şi se unge tava cu puţin ulei.

3. Toate legumele se spală şi se taie fâşii ori rondele pentru a fi aşezate pe aluatul de pizza.

4. După ce a crescut aluatul, se întinde pe tavă şi se presară toate legumele. Se pune şi spanacul pe deasupra şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se serveşte caldă cu suc de roşii. Dacă o preferaţi mai picantă, se presară şi puţin piper negru.