Pizza cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingurita zahăr
  • 1 praf sare
  • 3 linguri ulei
pentru topping
  • 400 g caşcaval (ras şi tăiat cubuleţe)
  • 200 g brânză mozzarella tăiată cubuleţe
  • 4 roşii medii
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapă roşie
  • ghimbir
  • 1 ardei iute verde

Mod De Preparare

1. Se scoate drojdia şi se lasă la temperatura camerei; se fărâmiţează şi se pune în laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul. Se lasă la cald să crească drojdia.

2. Separat într-un castron se pune făina cu sarea, se face o groapă în făină şi se adaugă drojdia şi uleiul. Se frământă aluatul astfel încât să iasă o cocă maleabilă.

3. Se întinde aluatul în tava unsă cu grăsime; se presară mozzarella şi caşcaval tăiate cubuleţe; se taie ceapa rondele subţiri împreună cu celelalte legume şi se presară peste brânză. Se bagă la cuptor circa 25-30 minute, se scoate şi se mai adaugă încă un rând de brânză şi caşcaval, după care se mai lasă 10 minute. Se serveşte cu legume proaspete deasupra.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.