Pizza cu ou şi ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 1 cub drojdie de bere
  • 1 lingurita rasă de zahăr
  • 50 g unt sau 2 linguri ulei
  • 200 ml apă
  • 4-5 ouă fierte
  • 300 g ciuperci
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapă roşie
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 100 ml suc de roşii
  • 100 g măsline verzi
  • 200 g caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod De Preparare

1. Drojdia de bere şi zahărul se dizolvă în apa călduţă, apoi se toarnă în făina cernută şi se frământă cu untul tăiat cubuleţe şi un praf de sare. Se lasă aluatul într-un loc cald, la dospit, 15-20 minute.

2. Între timp, se pregăteşte compoziţia pentru umplutură. Se toacă usturoiul şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă ciupercile tăiate felii şi se stinge cu vin. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute, apoi se adaugă sucul de roşii şi se înăbuşă până scade sosul din tigaie.

3. Aluatul crescut se întinde într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se pune într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Se presară apoi compoziţia de ciuperci, ouăle tăiate în jumătăţi, ceapa tăiată rondele, măslinele şi caşcavalul ras. Se coace în cuptorul foarte bine încins, 25-30 minute. După 15 minute focul se reduce la potrivit.