Pizza cu roşii şi ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub de drojdie de bere
  • 1 lingurita zahăr
  • 350 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 4-5 roşii
  • 200 g caşcaval
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se dizolvă drojdia de bere şi zahărul în 150 ml apă călduţă. Se toarnă în făina cernută şi se amestecă bine cu oul, uleiul şi un praf de sare. Aluatul frământat se lasă la dospit, într-un loc cald, 15 minute.

2. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scurg, se taie felii şi se călesc în unt. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi se lasă la foc potrivit, până dispare apa din tigaie. Se condimentează cu sare şi piper.

3. Aluatul se întinde într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se coace 15 minute în cuptorul încins, apoi se adaugă ciuperci, roşiile tăiate rondele şi caşcavalul ras. Se mai coace 15-20 minute şi se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.