Pizza cu roşii şi mozzarella

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g mozzarella
  • 8 roşioare
  • 2-3 crengute cimbru
  • 50 g brânză sărată
Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apă
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare

Mod De Preparare

1. Se pun într-un bol ingredientele pentru aluat. Făina, oul, sarea, uleiul şi drojdia topită în lapte călduţ şi se amestecă până se formează o cocă. Coca se frământă şi se pune la crescut, acoperindu-se cu un prosop de bucătarie. De obicei, coca trebuie să stea lângă o sursă de căldură ca să crească bine şi să fie pufoasă.

2. Separat, se pregătesc ingredientele pentru pus pe deasupra. Mozzarella se taie cubuleţe şi se presară din loc în loc, iar roşiile se lasă întregi sau se taie jumătăţi şi se presară printre mozzarella. Peste roşii şi mozzarella se rade brânza sărată şi se presară cimbrul tocat mărunt.

3. Pizza se bagă la cuptor şi se lasă la copt aproximativ 30 de minute. Se serveşte cu sos de roşii sau alte sosuri speciale pentru pizza.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.