Pizza cu salam

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 20 g drojdie proaspătă
  • 250 g făină
  • 150 ml apă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lingurita mică de sare
Pentru garnitură
  • 3 linguri bulion
  • 3 roşii mici
  • 150 g brânză Cheddar
  • 100 g salam picant
  • 5 frunzuliţe busuioc

Mod De Preparare

1. Pentru aluat, drojdia se desface în puţină apă călduţă şi se lasă deoparte. Făina se pune pe masă, se face un gol la mijloc, unde se pun sarea, uleiul şi drojdia.

2. Se amestecă uşor adunând făina de pe margini către centru. Se amestecă şi se frământă timp de 10 minute, până ce se obţine un aluat omogen, care nu se mai lipeşte de mâini. Se adună aluatul într-o bilă, se pune într-un castron şi se lasă să crească într-un loc cald pentru o oră, până ce îşi va dubla volumul.

3. Pe masa uşor presărată cu făină se întinde aluatul cu sucitorul şi apoi se transferă în tava mare a aragazului. Se unge cu bulion, se pun felioare de roşii, brânza Cheddar şi salamul. Se coace pizza timp de 10 minute şi se aduce la masă cu busuioc deasupra.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.