De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blatul de pizza de post
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
Pentru umplutură pizza de post
- sos marinara
- legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
- brânză tofu
- oregano
Mod De Preparare
Fă pizza de post după rețeta asta și o să îți iasă atât de bună încât nu o să îți dai seama că nu are ingrediente „de dulce'! Gustoasă, rapidă, versatilă – o idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.
În primul rând se face aluatul, din numai 5 ingrediente, după instrucțiunile simple de aici: aluat de pizza classic.
Sosul este extrem de important pentru reușita gustului final. Așa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post. Fă un sos rapid și savuros, după rețeta de aici: sos marinara.
Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!
Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.
Alte rețete delicioase de post:
Chili de fasole neagră cu cartofi dulci
Spaghete carbonara de post/vegane