Spaghete carbonara de post/vegane

Ingrediente

  • 160 g spaghete
  • 160 g ciuperci feliate
  • 160 g spanac (opțional)
  • 2 căței de usturoi
  • o mână de pătrunjel
Pentru sosul carbonara vegan
  • 120 g caju
  • 8 linguri lapte de soia
  • 1 linguriță drojdie
  • sare și piper

Preparare

Dacă ții post, ești vegan sau, pur și simplu, nu vrei să mănânci carne într-o zi dar vrei să te bucuri de o masă delicioasă, asta e alegerea perfectă. Sosul alb pentru paste pare greu de reprodus în varianta fără lactate, dar nu este deloc așa! Fă cele mai bune paste carbonara vegane după rețeta simplă de mai jos.

shuttck_3221762

Pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Dacă vrei să pui și spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul și mai lasă pe fic încă 5 minute.

Prepară sosul prin simpla adăugare a ingredientelor pentru el într-un procesor de alimente/robot de bucătărie și mixează-le până obții un rezultat cremos, omogen.

Scurge pastele de apă, adaugă-le peste ciuperci. toarnă sosul și amestecă totul. Servește cu extra pătrunjel pe deasupra, dacă vrei.
shuttck_441936823

Alte rețete delicioase de post/vegane:

Caponata alla Siciliana

Chili de fasole neagră cu cartofi dulci

Spaghete Puttanesca

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu