Blat de pizza clasic

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 15 min
  • Gata in: 25 min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare

Preparare

Cea mai simplă variantă de blat de pizza, cu care nu vei da greș niciodată. Se face super rapid!

Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.

Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.

 

Rețete de pizza

Pizza la cornet

Pizza veselă

Pizza rustică

Foto: 123rf.com

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu