Pizza mediteraneană

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

Pentru blat
  • 300 g făină
  • 1 cubuleţ drojdie
  • 1 lingurita zahăr
Pentru umplutură
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 300 g roşii decojite
  • 150 g şuncă
  • 1 ou
  • 100 g caşcaval ras
  • sare, piper, oregano

Mod De Preparare

1. Se prepară blatul astfel: făina se cerne, se face o adâncitură în mijloc şi se pune drojdia ameste­cată cu 150 ml apă, un praf de sare şi zahăr. Se frământă cu uleiul de măsline şi se lasă la crescut.

2. Aluatul se întinde într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se unge cu oul bătut şi se pun dea­supra ceapa tăiată rondele, şunca tăiată fâşii, roşiile decojite tăiate felii, sare, piper şi oregano.

3. Deasupra se presară caşcavalul ras şi se coace 20 de minute.