Pizza ţărănească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pâine integrală
  • 150 ml lapte de soia
  • 50 g margarină
  • 200 g ciuperci
  • 4 ardei capia
  • 2 ardei verzi
  • 3 roşii
  • 1 ceapă
  • 300 g soia
  • sare
  • piper alb
  • 100 ml suc de roşii

Mod De Preparare

1. Se tapetează o formă de pizza cu margarină şi se aranjează feliile de pâine, astfel încât să nu rămână spaţii goale. Se toarnă laptele călduţ şi se lasă să se înmoaie.
2. Bucăţile de soia se pun la înmuiat cu câteva ore înainte de a fi preparate. După aceea, se dau prin maşina de tocat carne sau se pasează cu blenderul şi se amestecă cu cimbru, sare, piper şi ceapa tocată mărunt. Din pasta de soia se formează cubuleţe cât se poate de mici, ca să se pătrundă bine la cuptor.
3. Se curăţă şi se spală ardeii şi ciupercile şi se toacă mărunt. Se călesc câteva minute în sucul propriu, cât să se înăbuşe.
4. Se asezonează pizza cu sucul de roşii, bucăţelele de soia, ardeii şi roşiile tăiate felii şi se condimentează cu sare, cimbru proaspăt şi piper. Se bagă tava în cuptor şi, după ce s-a copt, se serveşte cu sos de roşii picant sau dulce.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare