Pizza vegetariană

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri ulei de floarea- soarelui
  • 1 praf sare
  • 150 ml apă minerală
Pentru compoziţie
  • 200 g ciuperci
  • 100 g măsline verzi feliate
  • 100 g măsline negre feliate
  • 2 ardei verzi
  • 2 roşii
  • 1 ceapă roşie
  • 2 morcovi
  • 200 g porumb
  • sare
  • piper
  • suc de roşii
  • ulei pentru tavă
  • 200 g caşcaval de post

Mod De Preparare

1. Se pune făina într-un bol, sarea, uleiul, drojdia înmuiată în apă minerală şi restul de apă.Se amestecă bine şi se formează un aluat consistent şi uşor de modelat. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.
2. Între timp, se spală legumele, se curăţă bine şi se taie sub diferite forme, fie cubuleţe, rondele sau fâşii, în funcţie de preferinţe.
3. După ce a crescut, se întinde aluatul cu sucitorul, se unge tava cu puţin ulei, se aşază foaia în tavă şi se pun ingredientele. Se stropeşte cu suc de roşii şi se presară caşcavalul ras. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, se serveşte cu suc de roşii.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.