Pizza vegetariană

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 25 g drojdie
  • 20 ml ulei
  • 30 ml apă minerală
  • 1 praf sare
Pentru umplutură
  • 2 dovlecei
  • 150 g ciuperci
  • 100 g cașcaval de post
  • 100 g piure de roșii
  • cimbru verde și uscat
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 300 g roșii cherry
  • salată verde

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc și se adaugă drojdia, sarea, apa minerală și uleiul. Compoziția se frământă și se obține o cocă potrivită. Se acoperă cu un șervet și se lasă la dospit.
2. Separat, se pregătesc ingredientele. Se curăță dovleceii, se taie rondele și se călesc în puțin unt. Roșiile se taie rondele și se condimentează cu sare și piper. Ciupercile se curăță, se spală și se taie feliuțe.
3. Se ia coca, se întinde pe o planșetă și se aranjează în tavă. Se unge cu piureul de roșii, se presară cimbru uscat și apoi se aranjează celelalte ingrediente, după preferință. Pe deasupra, se presară cașcavalul ras.
4. Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil și se lasă să se rumenească. După ce s-a copt, se servește cu frunze de salată verde și rondele de ceapă roșie și verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte