Îţi plac plăcintele cu verdeaţă şi legume? Încearcă şi această reţetă simplă de plăcintă aromată cu fenicul!
1. Într-un vas, se amestecă untul moale şi făina. Se sfărâmă cu vârful degetelor şi, după ce s-a obţinut un aluat nisipos, se adaugă 100 ml bulion diluat cu apă rece. Se amestecă bine, şi dacă mai trebuie bulion, se mai adaugă puţin, tot dintr-o dată. Aluatul se adună într-o bilă care se pune la frigider pentru 30 de minute.
2. Bulbii de fenicul se curăţă şi se opăresc 10 minute în apă clocotită sărată. Se scurg. Într-o tigaie, se căleşte ceapa în ulei, se adaugă feniculul tăiat peştişori, se presară cu sare şi se lasă 5 minute. Se ia de pe foc şi se amestecă cu spanacul crud, tăiat mai mărunt. După ce compoziția s-a răcorit, se amestecă cu oul.
3. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi. Una se aşază în tava de copt, se pune umplutura, se adaugă caşcavalul tăiat cuburi mici şi se acoperă cu a doua foaie, care se unge cu ou ușor bătut. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.
4. Se poate servi cu smântână.