Învaţă să prepari un desert delicios cu caramel şi îngheţată, unt de arahide şi nuci, care va impresiona chiar şi cei mai duri critici culinari.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pisează biscuiţii într-un robot şi amestecă cu untul topit. Presează amestecul într-o tavă şi coace circa 5 minute. Lasă să se răcească.
Lasă îngheţata la temepratura camerei circa 15 mintue, cât să se înmoaie puţin. Amestecă în îngheţată nucile, batoanele cu unt de arahide şi ciocolată şi toarnă amestecul omogenizat peste crusta de biscuiţi. Dă la congelator circa 2 ore, până se întăreşte bine.
Amestecă zahărul brun cu frişca lichidă, untul şi sarea şi pune pe foc la flacără medie. Amestecă bine şi fierbe circa 7 minute, apoi adaugă vanilia şi dă la rece.
Serveşte plăcinta cu îngheţată tăiată felii, peste care toarnă sosul de caramel rece.