O plăcintă aperitiv cu carne de pui. Foarte gustoasă, după o reţetă simplă.
1. Pentru aluatul de plăcintă, se amestecă untul moale cu oul, smântâna, oţetul, sarea și făina. Se adună aluatul într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura de plăcintă pentru care ceapa tocată mărunt se pune la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă carnea care se desface cu lingura de lemn. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă pe foc până ce este bine prăjită. Se trage de pe foc, se lasă la răcit şi apoi se pun oul, smântâna şi pătrunjelul fin tocat.
3. Aluatul se împarte în două, se întinde o foaie care se aşază în tava de copt, se repartizează umplutura, se nivelează şi se acoperă apoi cu a doua foaie.
4. Se unge plăcinta cu gălbenuşuri şi se dă la cuptor pentru 30-40 min.