Plăcintă cu cremă de lămâie şi stafide

Plăcintă cu cremă de lămâie şi stafide

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 50 g stafide
  • 2-3 linguri rom
  • sare
  • unt şi făină pentru uns tava
pentru umplutură
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • zeama şi coaja de la 2 lămâi
  • 150 g unt
pentru ornat
  • 1 lingura coajă de lămâie
  • 1 lingura zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi un praf de sare, apoi se adaugă oul, stafidele macerate în rom şi treptat făina. Se frământă rapid un aluat, care se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră.

2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 15 minute.

3. Pentru umplutură, se bat la bain-marie ouăle cu zahărul, apoi se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi se lasă să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei, se încorporează untul frecat spumă.

4. Pe blatul răcit se întinde crema de lămâie, apoi se ornează cu zahăr pudră şi coajă de lămâie.

Evaluează