1. Aluatul de plăcintă se desface şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Se împarte aluatul şi se întinde în două foi de 3-4 mm grosime, care se coc pe rând în cuptorul bine încins, aproximativ 20 de minute. Jumătate din lapte se fierbe cu vanilia, iar restul de lapte se păstrează rece.
2. Pentru cremă, albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr şi romul. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr, 2-3 linguri de lapte şi untul. Se adaugă treptat făina şi laptele rece şi se freacă bine, să nu se formeze cocoloaşe. Se pune la bain-marie, se bate cu telul şi se pune puţin câte puţin şi laptele cald. Se lasă la foc până se îngroaşă, bătând continuu. După ce se răceşte, se înglobează albuşul bătut spumă şi jumătate din frişcă.
3. Se toarnă crema pe una din foile coapte şi se lasă să se răcească. Se întinde apoi şi restul de frişcă, iar deasupra se pune cealaltă foaie coaptă, tăiată în pătrate. Se lasă o oră la frigider şi după aceea se pudrează cu zahăr şi se poate servi.