1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se încorporează gălbenuşurile, oul şi iaurtul. Se adaugă o jumătate de linguriţă de sare, coaja de lămâie şi la sfârşit făina cernută cu praful de copt. Nu se frământă, ci se amestecă rapid, apoi se acoperă şi se lasă la rece.
2. Pentru umplutură, dovleacul şi merele curăţate se dau pe răzătoarea mare şi se călesc în unt, la foc mic, până când scade tot siropul. Se îndulceşte după gust, iar când se răceşte se aromează cu scorţişoară şi coajă de lămâie.
3. Jumătate din aluat se întinde într-o foaie subţire, după dimensiunea tăvii de aragaz, şi se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se presară pesmetul, apoi nucile tăiate mărunt şi compoziţia de dovleac. Deasupra se pune şi cealaltă foaie din aluat şi se unge cu albuşurile bătute puţin. Se coace în cuptorul foarte bine încins, la foc mijlociu, 45-55 minute. Nu se deschide uşa cuptorului în primele 20 minute.