Plăcintă cu ficăţei

Plăcintă cu ficăţei

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru foi:
  • 300 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita zahăr
Pentru umplutură:
  • 1/2 kg ficăţei
  • 3 cepe
  • 200 g ciuperci conservate
  • 2 ouă
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • unt pentru uns tava

Mod De Preparare

Îţi plac ficăţeii dar nu mai ştii cum să-i prepari? Încearcă această reţetă de plăcintă cu ficăţei!

1. Pentru aluat, se dizolvă drojdia în puţină apă caldă cu un pic de zahăr. Peste 10 minute se toarnă în făină, se adaugă sare şi se frământă un aluat, adăugând treptat şi uleiul.

2. Pentru umplutură, ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei, se adaugă ficăţeii spălaţi şi curăţaţi şi se lasă până ce îşi schimbă culoarea. Apoi, se trece totul prin maşina de tocat şi pasta rezultată se amestecă cu ciupercile mărunt tăiate, sare, piper şi ouăle bătute. Se pune şi pătrunjelul.

3. Aluatul se împarte în două, se întind două foi subţiri,  una se aşază în tava unsă cu puţin unt, se pune umplutura şi apoi a doua foaie.

4. Se înţeapă plăcinta din loc în loc şi se dă la cuptor pentru 35 de minute.

Evaluează