Plăcintele cu carne sunt delicioase, iar aceasta nu trebuie ratată. Încearcă şi tu plăcinta cu inimi de curcan!
1. Faina, sarea si margarina pentru gatit se amesteca pentru a obţine un aluat sfarâmicios. Oul se bate, se amesteca cu oţet si 3 linguri de apa. Se pune amestecul de ou în faina si se framânta foarte bine. Aluatul se aduna într-o bila si se da la rece pentru o ora.
2. Inimile se curaţa, se spala bine cu apa rece si apoi se pun într-un vas cu sucul de lamâie, cimbrul si uleiul. Se lasa asa timp de o ora si apoi se scurg si se pun la fiert în apa. Se fierb 20 de minute, se scurg si apoi se toaca.
3. Pasta de carne se amesteca cu mazarea usor marunţita.
4. Aluatul se împarte în doua, se întind doua foi si una se asaza într-o tava, inclusiv pe pereţii detasabili daca este cazul. Se pune amestecul, se acopera cu a doua foaie, se unge cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si se da la cuptor pentru 40 de minute.