Plăcintă cu mere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 0,5 kg făină
  • 1 lingura drojdie uscată
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita zahăr
  • 1 praf sare
Pentru umplutură
  • 1 kg mere ionatane
  • 150 g stafide aurii
  • 1 lingurita scorţişoară
Pentru uns
  • 3 linguri lapte

Mod De Preparare

1. Pentru aluat, se amestecă 100 ml apă călduţă cu drojdia, zahărul şi două linguri făină. Se lasă 10 minute, se adaugă 3 linguri de ulei, sarea şi restul făinei. Se frământă aluatul şi se lasă 30 de minute la crescut.

2. Merele se trec prin răzătoare şi se pun pe foc cu o lingură de ulei. Se lasă 10 minute, se iau de pe foc şi se amestecă cu stafidele şi scorţişoara.

3. Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, se pune umplutura, se rulează şi se aşază în tava unsă cu ulei.

4. Se unge cu lapte şi se coace.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi