Plăcintă cu nuci şi fructe uscate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 150 g unt rece
  • 70 g miere de albine
  • 1/2 lingurita nucşoară
  • 3 linguri zeamă de lămâie
Pentru umplutură
  • 100 g nuci sau alune
  • 100 g prune uscate
  • 100 g caise uscate
  • 75 g stafide
  • 75 g smochine
  • 300 ml suc de mere
  • 80 g miere de albine
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingurita coajă rasă de lămâie
  • 1 lingurita rasă de scorţişoară pisată
  • 1/4 lingurita cuişoare pisate
  • gălbenuş
  • 1 lingura lapte
  • zahăr pudră pentru ornare

Mod De Preparare

1. Sucul de mere se fierbe 5 minute cu mierea şi fructele uscate tăiate cubuleţe. Se acoperă apoi şi se lasă deoparte 2 ore.

2. Din făina cernută, untul ras, mierea, un praf de sare, nucşoara, zeama de lămâie şi 1-2 linguri de apă rece se frământă un aluat, care se acoperă şi se lasă la rece o oră.

3. Din două treimi din aluat se întinde o foaie subţire care se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se presară fructele macerate amestecate cu nuca pisată, zeama de lămâie şi toate mirodeniile. Deasupra se pune restul de aluat decupat în steluţe. Se unge cu un gălbenuş bătut cu lapte şi se coace la foc iute aproximativ 40 de minute.

4. Se lasă să se răcească lent, apoi se pudrează cu zahăr şi se taie.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete