1. Se pun într-un bol făina cernută, untul tăiat cubuleţe, smântâna, sarea şi se amestecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă la rece.
2. Între timp, se alege spanacul, se spală în 7-8 ape şi se opăreşte în apă cu puţină sare. Se scoate şi se lasă să se scurgă.
3. După ce s-a scurs, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu brânza, ouăle bătute spumă şi pesmetul, până se obţine o pastă destul de consistentă.
4. Se pregăteşte o formă de plăcintă, se scoate aluatul din frigider, mai mare şi una mai mică) şi se întinde pe planşetă.
5. Prima foaie se aşază în tavă, se întinde piureul de spanac, iar cealaltă foaie se taie fâşii şi se aşază pe deasupra. Se ung cu ou bătut şi se bagă la cuptor. Se serveşte caldă, cu iaurt.