Plăcintă cu spanac şi ouă de prepeliţă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g spanac frunze
  • 8 ouă de prepeliţă sau 4 ouă de găină
  • 1 lingura seminţe decojite de floarea soarelui
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legatura ceapă verde
  • 80 ml smântână
  • 1 pachet aluat de pateuri
  • 2 linguri ulei
  • 1 gălbenuş de ou
  • sare, piper
  • 2 linguri caşcaval ras
  • făină
  • verdeaţă proaspătă

Mod De Preparare

1. Se opăreşte spanacul spălat bine, se strecoară şi se toacă. Se călesc uşor în uleiul încins ceapa tocată, usturoiul tăiat felii subţiri şi seminţele. Se adaugă spanacul şi smântâna şi se fierbe înăbuşit circa 20 minute. Se dau deoparte să se răcească, apoi se pune caşcavalul. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se adaugă verdeaţa tocată.

2. Ouăle se fierb tari. Se curăţă de coajă, iar dacă se folosesc ouă de găină, se taie jumătăţi. Se unge forma de copt cu ulei şi se tapetează cu făină. Se încinge cuptorul.

3. Se presară un pic de făină pe masă şi se întinde aluatul în 2 foi rotunde, una mai mare şi una cât forma de copt, de circa 3 mm grosime.

4. Se aşază foaia mai mare în formă, apoi se pune jumătate din umplutură, ouăle şi restul de umplutură. Se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat şi se adună marginile, presându-le uşor, să se lipească bine aluatul.

5. Se unge cu gălbenuş şi se coace la foc potrivit circa 20-30 minute, până se aureşte frumos. Se scoate şi se acoperă pentru 5 minute cu un şervet de pânză umed. Se poate servi fierbinte sau rece.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.