Plăcintă cu spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg spanac (se poate folosi şi spanac congelat)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 250 g brânză proaspătă
  • 150 g telemea de vacă
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 ou
  • sare

Mod De Preparare

1. Se curăţă spanacul, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Într-o tigaie cu puţin ulei se călesc ceapa şi usturoiul, apoi se adaugă spanacul scurs şi tocat. Se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute. Se încinge cuptorul.

2. Telemeaua de vacă se rade şi se amestecă cu brânza proaspătă, spanacul şi pătrunjelul verde, tocat mărunt. Se adaugă sare.

3. Se întind foile de aluat şi se taie după dimensiunile tăvii. Se pun într-o tavă tapetată cu ulei şi puţină făină, 4 foi unse cu ulei. Se toarnă compoziţia de spanac, se nivelează şi se pun alte 4 foi unse cu ulei. Deasupra se toarnă oul bătut spumă şi se coace 40 – 45 de minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.