Plăcintă Mississippi cu ciocolată

Plăcintă Mississippi cu ciocolată

Ingrediente

  • 1 plic budincă instant de ciocolată
  • 1/4 ceasca unt topit
  • 1/4 ceasca lapte condensat
  • 2 cesti lapte
  • 200 g friscă
  • 120 g ciocolată amăruie
  • 22 biscuiți cu ciocolată

Mod De Preparare

Plăcinta Mississippi cu ciocolată este un desert american foarte cunoscut și mai ușor decât pare. O rețetă simplă și delicioasă.

1. Se pisează fin biscuiții, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de plăcintă. Se îndinde compoziția uniform și se apasă bine cu mâna sau cu o lingură pentru a forma crusta. Se lasă la frigider cel puțin o oră.

2. Se topește ciocolata la bain-marie. Se ia de pe foc și se adaugă laptele condensat. Se toarnă peste crustă, iar deasupra se presară nuci.

3. Se prepară budinca de ciocolată cu lapte, iar când e gata se adaugă în ea o jumătate de ceașcă de frișcă.

4. Se toarnă budinca peste nuci, apoi se pune deasupra frișca rămasă.

Plăcinta la ciocolată se ține la frigider câteva ore, apoi e gata de servit.

 

Evaluează
Alte rețete