Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g glazură de ciocolată
Decor:
  • 120 g marmeladă
  • 2 linguri rom
  • 40 g cacao
  • 2 bucati gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
Umplutură:
  • 100 g unt pentru tava
  • 2 pachete praf de copt
  • 400 ml ulei
  • 6 bucati oua
  • 400 g zahar
  • 600 g faina
  • 50 g stafide
  • 70 g nuci
  • 1 kg mere fără coajă
  • 100 g nuci
  • 100 g frisca

Mod De Preparare

Învaţă să prepari un desert „păcătos', cu mărul ispitei, nuci şi glazură de ciocolată. Vezi care e reţeta pentru plăcinta păcătoasă cu mere a Evei.

Mod de preparare:
Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt.

Se unge o tavă mare cu grăsime, se presară făină şi se toarnă aluatul. Se pune în cuptor (la 160°C) timp de 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească.

Se bate untul cu zahărul, spumă, după care se încorporează gălbenuşurile. Se adaugă cacaua şi romul.

Se răstoarnă pe o planşă aluatul răcit. Se taie transversal în două părţi. Partea de de jos se unge cu marmeladă, partea de sus se acoperă cu cremă, după care se lipesc cele două părţi. Se acoperă la suprafaţă cu glazura de ciocolată şi se lasă la răcit. Se taie felii şi se decorează cu smântână şi miez de nucă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)