1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc, se pune smântâna, untul moale şi un praf de sare. Se amestecă totul, se adună ca o minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă la rece o jumătate de oră.
2. Nucile măcinate se amestecă cu gemul de caise şi coaja de lămâie. Brânza de vaci se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, zahărul tos, un praf de sare, oul şi stafidele.
3. Înainte de a folosi aluatul, se împătureşte o dată, ca aluatul franţuzesc, şi se mai lasă câteva minute la rece.
4. Se întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul şi se taie pătrăţele. O parte se umplu cu nuci iar cealalte cu brânză de vaci. Se strâng în formă de pacheţele şi se ung cu ou bătut, apoi se bagă în cuptorul bine încins. Se servesc pudrate cu zahăr.