Ploaie de vară

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 pepeni roşii potriviţi
  • miezul de la un pepene galben
  • 4 kiwi
  • 4 mandarine proaspete sau din compot
  • 1 kg căpşuni
  • 50 ml vin alb dulce
  • frunze de mentă pentru decor

Mod De Preparare

1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben.

2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi scobite de pepene roşu.

3. Se spală şi se curăţă de coajă kiwi şi mandarinele, după care se taie mărunt şi se pun peste miezul de pepene în cupa formată de jumătatea de coajă.

4. Căpşunile se spală şi ele şi se curăţă de codiţe, după care se taie în două şi se alătură celorlalte fructe din salată.

5. Se stropesc fructele cu vin alb şi se ornează apoi cu frunze de mentă proaspătă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.