Pollo alla parmigiana – Șnițel de pui cu roșii și parmezan

pollo parmigiana

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 bucăți piept de pui
  • 40 g făină
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • 90 g pesmet
  • 50 g parmezan
  • 70 g mozzarella
  • 225 g sos de roșii
  • pudră de usturoi, sare, piper, busuioc și oregano după gust

Mod De Preparare

Una dintre cele mai gustoase, ușor de făcut și populare rețete italienești pe bază de pui. Perfectă pentru o cină sățioasă și nu foarte grea sau, de ce nu, pentru făcut dimineața și luat pachet la școală/serviciu.

pollo parmigiana

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Taie pieptul de pui ca pentru șnițele. Bate-l ușor, asezonează cu sare și piper.
  2. Combină pesmetul, parmezanul, praful de usturoi, oregano și busuioc praf într-un bol. Într-un alt vas pune făină, în altul oul bătut cu lapte. Trece fiecare bucată de pui , pe rând, prin făină, prin ou și, la final, prin amestecul de parmezan și pesmet.
  3. Pune-le la prăjit, întâi câte 2-3 minute pe fiecare parte ca să se rumenească și apoi până se pătrund aproape de tot.
  4. Pune jumătate din sosul de roșii pe fundul unei tăvi care nu lipește. Deasupra bucățile de pui, fără să le suprapui.  Toarnă restul de sos deasupra și presară mozzarella. Dacă vrei, mai poți pune deasupra extra oregano/busuioc.
  5. Dă la cuptor până se pătrunde de tot puiul. Se servește imediat, de obicei cu spaghete.

pollo parmigiana

 

Alte rețete italienești delicioase: 

Pui Piccata

Mâncarea săracului

Spaghete milaneze a la Unica

Foto: shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.