Popsicles de casă sau înghețată pe băț făcută acasă: din fructe proaspete, cu miere delicioasă, acest desert răcoritor de vară este un vis atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
Înghețata pe băț este un desert cu care am copilărit mulți dintre noi. Este diferită de înghețata clasică sau de gelato – atât prin prezentare, cât și prin textură. Dacă gelato este un desert cremos, onctuos, înghețata pe băț are o textură ceva mai lejeră. Cea din fructe aduce aminte de un smoothie răcoritor, mai ales dacă este pregătită acasă, acolo unde poți controla cantitatea și calitatea ingredientelor din compoziție.
Pentru a face popsicles de casă, e nevoie de forme speciale. Pe acestea le găsești la supermarket, dar și pe internet. În afară de asta, mai ai nevoie doar de fructe și miere. Nouă ne place foarte mult zmeura, dar tu poți folosi și alte fructe, în funcție de preferință.
„Părintele' înghețatei de tip popsicle este Francis William „Frank' Epperson, din San Francisco, California. El a patentat conceptul de „înghețată pe băț' în 1923. Epperson a spus că a creat prima înghețată pe băț în 1905, când avea 11 ani. El ar fi creat-o din greșeală, când a lăsat un amestec de apă și praf de limonadă pe verandă, într-o noapte înfrigurată.
Iată care sunt pașii pentru a pregăti înghețată pe băț acasă simplu și ușor:
Foto: 123rf.com